Виробник: Enza Zaden (Нідерланди) Сорт чи гібрид (F1): Гібрид (F1) Група стиглості: Ранньостиглий (90-106 днів) Місце вирощування: Відкритий і закритий ґрунт Сортотип: Болгарський Габітус і висота рослини: Штамбовий, 80-100 см Форма і довжина плоду: Конічна,14 см Забарвлення плоду в технічній / біологічній стиглості: Світло-зелене / насичено червоне Середня вага плоду: 110-200 г Товщина стінки плоду: 4,0-7,0 мм Особливості росту плодів: Пониклі Стійкість до хвороб: До чорної бактеріальної плямистості, вірусу тютюнової мозаїки Використання: Для кулінарії, фарширувння, консервованих салатів,споживання у свіжому вигляді і заморожування. Врожайність: Урожайність в закритому грунті 7-8,5 кг/м2, у відкритому – 5-6 кг/м2.
Особлива відмінність:
Перець солодкий Лотта F1 – дуже ранній гібрид з високою інтенсивністю зав’язування плодів протягом усього періоду вегетації.
Загальна інформація (Опис):
Сильна рослина генеративного типу, формує плоди конусовидної форми, блискучі, гладенькі, товстостінні в біологічній стиглості червоного кольору, масою 160-200 г.
Гібрид має стійкість до чорної бактеріальної плямистості.
Підходить для вирощування в плівкових теплицях та відкритому ґрунті.
Особливості вирощування:
Гібрид вирощується в теплицях та відкритому ґрунті через розсаду.
Насіння перцю проростає за 13°С та вище, рослина гарно росте та розвивається за температури 25 - 30°С. Розсаду на постійне місце потрібно висаджувати у віці 60 – 65 діб, коли весняні приморозки вже пройшли.
Густота стояння становить 3 – 6 рос/м².
До опадання зав’язі та квітів може призводити низька вологість повітря та спека.
Низькі температури 15°С та нижче призводить до сповільненого розвитку та припинення росту рослини.
Культура світлолюбна, тому потрібно обирати сонячні ділянки з достатньою вологість ґрунту, затінені та мало зволожені призводять до формування дрібних, неправильної форми плодів.
Ґрунтове живлення також приймає участь у формуванні якісних плодів, тому рослині необхідно в період утворення листкового апарату достатня кількість азоту, а перед цвітінням і в період плодоутворення значна кількість фосфору.
Нещільний, родючий ґрунт з нейтральною реакцією та великим вмістом органіки оптимально підходить для отримання максимального врожаю перцю.