Сорт чи гібрид (F1): Сорт Тип запилення: Комахозапильний Період дозрівання: Ранньостиглий (45-50 днів) Тип росту: Плетистий Довжина плоду: 5-10 см Врожайність: 2,0-4,5 кг/м²
Особлива відмінність:
Огірок Паризький корнішон – без порожнин і гіркоти, стійкий до оливкової плямистості, слабо уражається бактеріозом і борошнистою росою, тривале й рясне плодоношення, відмінні смакові якості.
Загальна інформація (Опис):
Ранньостиглий (40-45 днів) комахозапильний сорт корнішонного типу для вирощування у відкритому ґрунті.
На довгоплетистій рослині по всій довжині стебла поступово зав'язуються насичено-зелені, невеличкі, крупногорбкуваті, чорношипі огірочки завдовжки 5-10 см, вагою 65-90 г.
М’якуш огірків хрусткий, соковитий, без порожнин і гіркоти, шкірочка тоненька.
Врожайність 2,0-4,5 кг/м2.
У період дозрівання потребує щоденної вибірки, щоб корнішони не переростали.
Сорт стійкий до оливкової плямистості, слабо уражається бактеріозом і борошнистою росою. Використовується для споживання в свіжому вигляді, консервування й засолювання.
Любителі маленьких хрустких огірочків зможуть у повній мірі оцінити його тривале й рясне плодоношення, відмінні смакові якості та благородний зовнішній вигляд.
Особливості вирощування:
Вирощують сортові огірки розсадним способом або прямим висівом після загрози приморозків, коли ґрунт прогріється до +10-12°С. Норма висіву насіння 0,2-0,5 г/м2, глибина загортання 3-4 см. У фазі 1-2 листків формують густоту стояння рослин 5-6 шт./м2. Розсаду висаджують у віці 20-30 днів. Ґрунт повинен бути легким, поживним і некислим (pH 6-7).