Перець гострий Хабанеро шоколадний 8 шт. (СЦ)

Садиба
12609
33,00
грн.
Виробник:
Satimex (Німеччина)

Сорт чи гібрид (F1):
Сорт
Група стиглості:
Ранньостиглий 90-105 днів
Місце вирощування:
Відкритий / закритий ґрунт / горшечна культура
Сортотип:
Гострий, чілі
Габітус і висота рослини:
45-50 см
Форма і довжина плоду:
Серцеподібна
Забарвлення плоду в технічній / біологічній стиглості:
Зелене / шоколадне
Середня вага плоду:
30-50 г
Товщина стінки плоду:
3,0-4,0 мм
Особливості росту плодів:
Пониклі
Стійкість до хвороб:
Вірусу тютюнової мозаїки
Використання:
В кулінарії в якості спеції при консервуванні і приготуванні соусу.

Особлива відмінність:

Перець гострий Хабанеро червоний – даний сорт перцю відрізняється особливою пекучість – до 475 000 одиниць (згідно градації шкали Сковілла), високою врожайністю, формуючи на кожному кущі по 70-90 плодів (2-3 кг).
Кущі хабанери дуже декоративні, мають ніжний квітковий аромат, нерідко їх використовують для прикраси клумб.
Гурмани стверджують, що незважаючи на неймовірну гостроту, в смаку хабанери відчуваються фруктові та цитрусові відтінки.

Загальна інформація (Опис):

  • Перець Хабанеро шоколадний – пізньостиглий сорт одного із найгостріших перців, який вирощують в усьому світі.
  • Гострота від 425.000 до 577.000 одиниць по шкалі Сковілля.
  • Кущ висотою 60-90 см з прямими, виткими стеблами.
  • Плоди маленькі, близько 3-4 см, з характерними добре вираженими вертикальними ребрами.
  • При дозріванні колір змінюється від зеленого до темно-коричневого.
  • Плоди мають екзотичний смак з відтінком диму.
  • Ідеальний чілі для соусів Моле та Сальси, навіть невелика кількість шоколадного Хабанеро повністю змінить смак ваших страв.

Особливості вирощування:

  • Пізньостиглий сорт вирощується у відкритому ґрунті та теплицях, розсадним способом.
  • Висівають насіння на розсаду в березні, висадку у відкритий ґрунт проводять в травні.
  • Глибина загортання насіння у відкритому ґрунті - 2,5-3 см, у закритому ґрунті - 1-1,5 см.
  • Перець належить до рослин, вимогливих до тепла на початку росту.
  • Насіння його починає проростати при температурі не нижчій 13°С, але при цьому сходи з’являються тільки на 18 - 20 день після посіву.
  • Густота стояння 3 – 4 рос/м².
  • Оптимальна температура повітря для росту і розвитку перцю 20 - 28°С вдень і 15-20°С вночі, ґрунту - 20°С. Рослини не витримують мінусових температур і гинуть при -0,3°С.
  • Підвищення температури в період цвітіння понад 35°С призводить до погіршення зав’язування плодів і опадання зав’язей.
  • Перець достатньо вимогливий до вологості ґрунту, при недостатній кількості вологи плоди формуються правильної форми, смакові та товарні якості значно погіршуються.
  • Для вирощування перцю вибирають добре освітлені ділянки з гарною структурою та аерацією ґрунту.
  • Найпридатніші супіщані і суглинисті водопроникні ґрунти, багаті органічними речовинами, які добре прогріваються, з pН близьким до нейтрального (6,0 - 6,5).
  • На важких, засолених і солонцюватих ґрунтах він росте погано. Перець досить вимогливий до умов живлення. Високі врожаї можна отримати тільки за достатньої кількості поживних речовин.
  • Внесення органічних та мінеральних добрив дає можливість отримати гарні врожаї.

Вид Насіння: Перець Гострий

Також Вас можуть зацікавити