Сульфат магнію (магнезія сірчанокисла, магній сірчанокислий) – унікальна легкорозчинна сполука, здатна в рази підвищити врожайність та смакові якості картоплі, овочів за рахунок збільшення вмісту в плодах крохмалю та вітамінів. Чим легше і кисліше ґрунт, тим гострішим може бути дефіцит магнію. З городніх культур на нестачу магнію найгостріше реагують томати, огірки, картопля. При нестачі магнію у рослин жовтіють ділянки листа між жилками, поступово темніють та відмирають.
Призначення:
Для кореневого та листового підживлення.
Особливості застосування та норми внесення препарату:
Кореневе підживлення:
Протягом вегетації обробляють розчином сульфату магнію з розрахунку 20-25 грам на 10 літрів води, кожні 15-20 днів.
Позакореневе підживлення (обприскування):
Обприскують робочим розчином сульфату магнію 50 грам на 10 літрів води. Залежно від культури та розмірів вегетативної маси, витрата робочого розчину при обприскуванні складає:
для овочевих, однорічних квіткових культур 1-1,5 л/м²;
малина, смородина та ін. чагарники 1-2 л/м²;
плодові дерева 2-3 л на молоде та 5-10 л на доросле дерево.
Рекомендації:
Під час роботи з препаратом слід користуватись марлевою пов’язкою та рукавичками. Уникати потрапляння в очі та на відкриті ділянки шкіри. При потраплянні в очі, обережно промити великою кількістю води протягом декількох хвилин, негайно звернутися за медичною допомогою.
Увага! Зберігати в недоступному для дітей та тварин місці в оригінальній упаковці, при температурі не вище +25°С, окремо від їжі та напоїв.