Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньостиглий (88-109 днів) Вид: Голонасінний Забарвлення поверхні плоду: Жовто-зелене з сітчастими візерунками Забарвлення м'якушу: Світло-помаранчеве Вага плоду: 5-8 кг
Особлива відмінність:
Гарбуз Український Багатоплідний – даний сорт має високу врожайність та відмінну посухостійкість. Загальна інформація (Опис):
Гарбуз Український багатоплідний – середньостиглий (88-109 днів) сорт для вирощування в усіх кліматичних зонах України.
На довгому пагоні (3-4 м) формуються короткоовальні, слаборебристі плоди вагою 5-8 кг, із широкими темно-зеленими смугами, які поступово перетворюються на суцільне помаранчеве забарвлення.
Кора дерев’яниста, тонка, насіннєва камера велика з достатнім вмістом жовто-кремового насіння, яке використовують для отримання цінної гарбузової олії.
М’якуш світло-помаранчевий, хрумкий, завтовшки 3-5 см, із невисоким вмістом цукрів і каротину.
Сорт високоврожайний, посухостійкий, столового й насіннєвого призначення, є добрим кормом для домашньої худоби.
Особливості вирощування:
Висівають, коли ґрунт прогріється до 10-12°С і мине загроза весняних приморозків.
Норма висіву насіння від 0,17-0,4 г/м2, глибина загортання 5-6 см.
Проростає при +18-22°С.
Зниження температури до -1°С після появи сходів призводить до їх загибелі.
Оптимальна для росту й формування врожаю +25-27°С.
Головне стебло прищипують над 4 листом, на бічних пагонах залишають по 1-2 зав'язі.
Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.