Сорт чи гібрид (F1): Гібрид (F1) Група стиглості: Середньостиглий (75-80 днів) Сортотип: Чарльстон Грей Місце вирощування: Відкритий і закритий ґрунт Форма плоду: Овальна Забарвлення плоду: Світло-салатове Вага плоду: 12-18 кг
Особлива відмінність:
Кавун Чарльстон Грей – даний сорт має стійкість до стресів та опіку, антракнозу й фузаріозу, а також характеризується гарною лежкістю, насиченим солодким смаком завдяки високому вмісту цукру. Не має волокон.
Великі соковиті видовжені плоди циліндричної форми з сіро-зеленою однорідною міцною шкіркою досягають 12-18 кг.
Інтенсивно-рожевий хрусткий м’якуш із приємною текстурою без волокон має насичений солодкий смак завдяки високому вмісту цукру.
Невелика кількість темно-коричневого насіння компактно зосереджена в одній частині плоду.
Підходить для переробки на сік і консервування.
Сорт набув популярність серед городників і фермерів-професіоналів за чудові смакові якості, стійкість до стресів, опіків, антракнозу й фузаріозу, гарну лежкість до 3-х місяців та транспортабельність.
Особливості вирощування:
Культура надзвичайно вимоглива до світла й тепла.
Вирощують прямим посівом або розсадним способом.
Глибина загортання насіння 3-5 см, коли ґрунт прогріється до +16°С.
Найбільш сприятлива температура для росту й розвитку рослин +20-28°С.
Норма висіву на грядку 0,5-1,0 г/10 м².
Густота стояння рослин 8-12 шт./10 м².
У відкритому ґрунті рекомендовано формувати кущ у декілька пагонів, їх верхівки прищипувати, стебла присипати ґрунтом в 2-3 місцях.
Кавун добре відгукується на підживлення добривами, краще росте на ґрунтах із нейтральною кислотністю.