Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Ранньостиглий (55-65 днів від сходів) Форма плоду: Коротко-овальна Вага плоду: 1,5-2,0 кг Забарвлення поверхні плоду: Яскраво жовте Забарвлення м'якуша: Біло-кремовий Особлива відмінність:
Диня Джан Канарі – ранньостиглий (55-65 днів від сходів) сорт дині типу Канарська, або Амарілло, для відкритого ґрунту.
Загальна інформація (Опис):
Ранньостиглий (55-65 днів від сходів) сорт дині типу Канарська, або Амарілло.
На одній рослині формується 4-5 плодів коротко-овальної форми, масою 1,5-2,0 кг, яскраво жовтого забарвлення, без сітки, зі зморшками, які створюють унікальну структуру плоду і додають шарму.
М’якуш біло-кремовий, маслянистий, соковитий.
Переваги сорту - стійкість до поширених хвороб і несприятливих погодних умов, відмінна якість плодів, солодкий смак, яскравий зовнішній вигляд.
Призначений для свіжого ринку та переробки, користується значним попитом у мережах маркетів.
Особливості вирощування:
Висівають на глибину 5 см, коли ґрунт прогріється до +12°С.
Проростає при температурі вище +16°С, оптимальна для росту +25-30°С, при зниженні нижче +10°С ріст рослин припиняється.
Похолодання негативно впливають на паростки, цвітіння й утворення плодів.
Щільність посадки 5-6 рослин/10 м².
Для вирощування підходять родючі чорноземні, супіщані й піщані ґрунти з нейтральним pH.