Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньостиглий (98-100 днів) За смаком: Гостро-солодка Форма плоду: Округла Колір зовнішніх плівок: Білий Зберігання, місяців: 8 Вага плоду: 90-130 г
Особлива відмінність:
Цибуля ріпчаста Халцедон – даний сорт має стійкість до пероноспорозу й інших поширених хвороб. Характеризується посухостійкістю, та ідеальною лежкістю. Зберігає зовнішні й смакові якості протягом зими.
Загальна інформація (Опис):
Середньостиглий (98-100 днів) популярний високоврожайний сорт молдавської селекції для відкритого й закритого ґрунту.
Великі однорідні округлі цибулини красивого золотисто-бронзового кольору, масою 90-130 г, щільні й соковиті внутрішні луски білі, з приємним гостро-солодким смаком і яскравим ароматом.
Перо середньої довжини (16 см), темно-зеленого забарвлення.
Врожайність 7-8 кг/м2.
Цінується за посухостійкість, стійкість до пероноспорозу й інших поширених хвороб, ідеальну лежкість - зберігає зовнішні й смакові якості протягом зими. Найкраще підходить для споживання в свіжому вигляді.
Особливості вирощування:
Вирощують розсадним і безрозсадним способами.
Висівають рано навесні.
Глибина загортання насіння 2 см, ширина міжрядь 30 см, норма висіву 0,3 - 0,5 г/м2.
Перші сходи з’являються вже при температурі +2-3°С, оптимальна для росту +12-25°С.
Рослини можуть витримувати приморозки до -5-7°С і надвисокі температури до +35°С.
Потребує великої кількості світла протягом усього періоду зростання.
Найкращий ґрунт - супіщаний суглинок із багатим вмістом поживних речовин або родючий чорнозем нейтральної чи слабко-лужної реакції.