Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості, період від посіву до початку плодоношення: Ранньостиглий (20-30 днів) Форма коренеплоду: Округла Середня вага коренеплоду: 15-30 г Врожайність: 2,5 кг/м²
Особлива відмінність:
Редиска Престо – даний сорт має невеличку гичку, плоди не трухлявіють, стійкий до високих температур і стрілкування, а також має чудові смакові якості та може тривало зберігатися.
Загальна інформація (Опис):
Ранньостиглий (20-30 днів) високоврожайний (до 2,5 кг/м2) сорт для вирощування переважно в закритому ґрунті в ранньо-весняний або пізньо-осінній періоди, в плівкових і скляних теплицях.
Рослина компактна, формує невелику гичку.
Плоди округлі, насичено-червоного кольору, вагою 15-30 г, які безупинно нарощують свою масу впродовж вегетації (2,5-3 тижні) і тому не трухлявіють.
Соковиті, вирівняні за розміром, із білим хрумкотливим, ніжним м’якушем, за смаком солодкуваті з приємною гостринкою.
Сорт стійкий до високих температур і стрілкування.
Його головні переваги у скоростиглості, високій продуктивності, чудових смакових якостях і тривалому зберіганні.
Особливості вирощування:
Редиску висівають безпосередньо на грядку, норма висіву насіння у відкритий ґрунт 1,2-2,0 г/м2, глибина загортання 2,0-2,5 см.
Проростає вже при +2-4°С, за оптимальної температури для росту +15-18°С сходи з’являються через 3-5 днів, можуть витримувати приморозки до -3-4°С.
Зауважте, що культура потребує освітлення 11-14 годин та достатнього зволоження.
Збирають урожай редиски вибірково за 3-4 рази через кожні 4-5 днів.
Добре росте на пухких, родючих, слабо кислих або нейтральних ґрунтах.