Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості, період від посіву до початку плодоношення: Надранній (18-20 днів) Форма коренеплоду: Циліндрична Середня вага коренеплоду: 20-25 г Врожайність: 2-3 кг/м²
Особлива відмінність:
Редиска 18 днів – даний сорт має відмінні смакові якості, а також відносну стійкість до стрілкування й розтріскування.
Загальна інформація (Опис):
Надранній (18-20 днів) сорт для вирощування у відкритому й закритому ґрунті.
Коренеплоди циліндричної форми, рівненькі, яскраво-рожеві, з білим кінчиком, довжиною 6-8 см, масою 20-25 г.
М’якуш соковитий, солодкуватий, ніжний, із чудовим пікантним присмаком.
Урожайність 2-3 кг/м2. За один сезон можна отримати від 2 до 4 урожаїв.
Використовується в свіжому вигляді в салатах і холодних стравах.
Рання якісна продукція, відмінні смакові якості, відносна стійкість до стрілкування й розтріскування – характеристики сорту, що роблять його популярним серед городників.
Особливості вирощування:
Норма висіву насіння у відкритий ґрунт 3-5 г/м², глибина загортання 2,0-2,5 см.
Проростає вже при +2-4°С, а за оптимальної температури +15°С на 3-5 день.
Сходи легко витримують приморозки до -3-4°С.
Зауважте, що оптимальна довжина світового дня для редиски 11-14 годин.
Чим триваліший день, тим рослини швидше переходять до формування плодів.
Добре росте на пухких і достатньо зволожених, багатих на органічну речовину слабо кислих або нейтральних ґрунтах.
При нестачі вологи в ґрунті ріст рослин сповільнюється, коренеплоди набувають гіркуватого присмаку, дерев’яніють.