Карбамід N-46.2 (сечовина) CO(NH2)2 – це концентроване азотне добриво, яке відноситься до категорії універсальних. Дрібнокристалічний продукт білого кольору, до складу якого входить не менше 46,2% азоту. Рекомендується застосовувати як добриво чи підживлення для всіх сільськогосподарських культур. Прекрасно розчиняється у воді. Сечовина є одним із найефективніших добрив, що містять азот, який активно стимулює та сприяє росту рослин.
Особливості застосування:
Його застосовують як основне добриво при посіві технічних та зернових культур. Також карбамід використовують для овочевих та плодових культур, а також квітів та декоративних культур. Добриво вносять перед посівом. Карбамід показує високу ефективність при обприскуванні зернових та інших культур.
Карбамід є безпечним азотним добривом, не викликає опіків листя. Застосовується на всіх типах ґрунту як основне добриво та як у вигляді підживлення. Його застосування значно підвищує рівень урожайності.
Норми внесення:
Пшениця, ячмінь, жито, ріпак — 1,5 — 2 кг на сотку, внесення — основні (перед сівбою);
Бобові та кормові буряки 2-3 кг на сотку – основні (перед сівбою);
Морква, цибуля, капуста, помідори — 15-30 г на 1м2 – основні (перед сівбою);
Картопля, цукрові та кормові буряки, кукурудза — 1-1,5 кг на сотку, внесення — підживлення (норма внесення одне);
Плодові та овочеві культури, ягідники, квіти — 10 г на 1м2, внесення — підживлення (норма внесення одне);
Всі культури — 30-80 г на 10 г води — обприскування водним розчином в період вегетації.
Особливості використання карбаміду:
одноразове внесення не повинно перевищувати 2,5 кг на сотку, карбамід потрібно заривати в ґрунт, тому що втрати при поверхневому внесенні сягають до 30%.
Умови зберігання:
Зберігати карбамід потрібно в приміщеннях з низькими показниками вологості (до 50%) або в герметичних (щільно закритих) ємностях, недоступних для дітей і домашніх тварин, окремо від харчових продуктів, кормів і лікарських засобів.
Важливо! Безпека:
Неприпустимо відсутність засобів індивідуального захисту: