Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Ранньостиглий 93-105 днів Місце вирощування: Відкритий/закритий грунт Сортотип: Болгарський Габітус і висота рослини: 60-80 см Забарвлення плоду в технічній / біологічній стиглості: Зелене / червоне Середня вага плоду: 110-200 г Товщина стінки плоду: 5,0-6,0 мм Особливості росту плодів: Пониклі Стійкість до хвороб: Бактеріальних і грибкових захворювань Використання: Для споживання у свіжому вигляді, кулінарії, консервування, заморожування, гриль.
Особлива відмінність:
Перець солодкий Іспанський (Червоний) – даний сорт відрізняється подовженим періодом плодоношення, відмінними смаковими якостями плодів, урожайність 7 кг/м2.
Загальна інформація (Опис):
Іспанський – ранньостиглий сорт солодкого перцю.
Рослина напіврозлога, висота куща 60-70 см,
Плоди крупні, видовжено-конусовидні, ребристі, оригінальної форми, глянцево-червоного кольору, масою 200 г.
Товщина стінок 4-5 мм.
Тривалий період віддачі врожаю, високі смакові якості, для вирощування у відкритому грунті та під плівковими укриттями.
Особливості вирощування:
Сорт вирощується через розсаду у відкритому ґрунті та теплицях. Починає простати насіння при 13°С, на постійне місце висаджують коли мине загроза весняних приморозків і розсада досягне 2 місячного віку. Густота стояння становить 3 – 6 рос/м². Найкраща температура для росту і розвитку рослини становить 25 - 30°С. Підвищення температури до 35°С, а також низька вологість повітря значно підвищують ризик опадання зав’язі та квіток. Низька вологість ґрунту та відсутність необхідної кількості світла значно знижують якість плодів вони ростуть неправильної форми, дрібні. Одним з важливих факторів який впливає на якість врожаю є родючість ґрунту та вміст в ньому поживних речовин. Він має бути нещільним з нетральною реакцією та великим вмістом органіки та мінеральних добрив.