Виробник: Satimex (Німеччина) Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Ранньостиглий (90 днів) Місце вирощування: Відкритий / закритий ґрунт Сортотип: Гострий, Каліфорнійський чилі Габітус і висота рослини: Не утворює бічні пагони, 60-70 см Форма і довжина плоду: Широко-конічна, гладенька, 15-16 см Забарвлення плоду в технічній / біологічній стиглості: Темно-зелене / багряне Середня вага плоду: 30-40 г Товщина стінки плоду: 3-4 мм Особливості росту плодів: Висока декоративність Використання: Додають у кулінарні страви, печуть на грилі, сушать, роблять спеції, як компонент дієтичних добавок.
Особлива відмінність:
Перець гострий Анахайм – плоди даного сорту мають пряний помірно солодко-гострий смак (за шкалою Сковілла оцінюється 500-2500 одиниць). Відрізняється високим виходом продукції, не заростає бічними пагонами (урожайність 1 кг плодів на 1 кущ).
Плоди зберігаються 7-10 днів. Користується попитом як їстівний сорт гострого перцю, який можна вирощувати вдома, і як декоративна рослина.
Загальна інформація (Опис):
Перець Анахайм – середньостиглий сорт для любителів помірно гострого перцю.
Гострота від 1.000 до 1.500 одиниць по шкалі Сковілля.
Кущ не має бокових пагонів, що полегшує догляд за рослинами.
Плоди широко-конічні, 15-20 см з за-гостреним або ввігнутим кінчиком.
В технічній стиглості плоди зеленого кольору, у біологічній – червоного.
Чудовий вибір для приготування на грилі, споживання у свіжому вигляді та приготування найрізноманітніших страв.
Особливості вирощування:
Вирощується у відкритому та закритому ґрунті, здебільшого розсадним способом.
Висівають насіння на розсаду в березні, висадку у відкритий ґрунт проводять в травні.
Глибина загортання насіння у відкритому ґрунті - 2,5-3 см, у закритому ґрунті - 1-1,5 см.
Перець належить до рослин, вимогливих до тепла на початку росту.
Насіння його починає проростати при температурі не нижчій 13°С, але при цьому сходи з’являються тільки на 18 - 20 день після посіву.
Густота стояння 3 – 4 рос/м².
Оптимальна температура повітря для росту і розвитку перцю 20 - 28°С вдень і 15-20°С вночі, ґрунту - 20°С.
Рослини не витримують мінусових температур і гинуть при -0,3°С.
Підвищення температури в період цвітіння понад 35°С призводить до погіршення зав’язування плодів і опадання зав’язей.
Перець достатньо вимогливий до вологості ґрунту, при недостатній кількості вологи плоди формуються правильної форми, смакові та товарні якості значно погіршуються.
Для вирощування перцю вибирають добре освітлені ділянки з гарною структурою та аерацією ґрунту.
Найпридатніші супіщані і суглинисті водопроникні ґрунти, багаті органічними речовинами, які добре прогріваються, з pН близьким до нейтрального (6,0 - 6,5).
На важких, засолених і солонцюватих ґрунтах він росте погано.
Перець досить вимогливий до умов живлення.
Високі врожаї можна отримати тільки за достатньої кількості поживних речовин.
Внесення органічних та мінеральних добрив дає можливість отримати гарні врожаї.