Перець гострий Анахайм 20 шт. (СЦ)

Садиба
12431
11,00
грн.
Виробник:
Satimex (Німеччина)

Сорт чи гібрид (F1):
Сорт
Група стиглості:
Ранньостиглий (90 днів)
Місце вирощування:
Відкритий / закритий ґрунт
Сортотип:
Гострий, Каліфорнійський чилі
Габітус і висота рослини:
Не утворює бічні пагони, 60-70 см
Форма і довжина плоду:
Широко-конічна, гладенька, 15-16 см
Забарвлення плоду в технічній / біологічній стиглості:
Темно-зелене / багряне
Середня вага плоду:
30-40 г
Товщина стінки плоду:
3-4 мм
Особливості росту плодів:
Висока декоративність
Використання:
Додають у кулінарні страви, печуть на грилі, сушать, роблять спеції, як компонент дієтичних добавок.

Особлива відмінність:

Перець гострий Анахайм – плоди даного сорту мають пряний помірно солодко-гострий смак (за шкалою Сковілла оцінюється 500-2500 одиниць). Відрізняється високим виходом продукції, не заростає бічними пагонами (урожайність 1 кг плодів на 1 кущ).

Плоди зберігаються 7-10 днів. Користується попитом як їстівний сорт гострого перцю, який можна вирощувати вдома, і як декоративна рослина.

Загальна інформація (Опис):

  • Перець Анахайм – середньостиглий сорт для любителів помірно гострого перцю.
  • Гострота від 1.000 до 1.500 одиниць по шкалі Сковілля.
  • Кущ не має бокових пагонів, що полегшує догляд за рослинами.
  • Плоди широко-конічні, 15-20 см з за-гостреним або ввігнутим кінчиком.
  • В технічній стиглості плоди зеленого кольору, у біологічній – червоного.
  • Чудовий вибір для приготування на грилі, споживання у свіжому вигляді та приготування найрізноманітніших страв.

Особливості вирощування:

  • Вирощується у відкритому та закритому ґрунті, здебільшого розсадним способом.
  • Висівають насіння на розсаду в березні, висадку у відкритий ґрунт проводять в травні.
  • Глибина загортання насіння у відкритому ґрунті - 2,5-3 см, у закритому ґрунті - 1-1,5 см.
  • Перець належить до рослин, вимогливих до тепла на початку росту.
  • Насіння його починає проростати при температурі не нижчій 13°С, але при цьому сходи з’являються тільки на 18 - 20 день після посіву.
  • Густота стояння 3 – 4 рос/м².
  • Оптимальна температура повітря для росту і розвитку перцю 20 - 28°С вдень і 15-20°С вночі, ґрунту - 20°С.
  • Рослини не витримують мінусових температур і гинуть при -0,3°С.
  • Підвищення температури в період цвітіння понад 35°С призводить до погіршення зав’язування плодів і опадання зав’язей.
  • Перець достатньо вимогливий до вологості ґрунту, при недостатній кількості вологи плоди формуються правильної форми, смакові та товарні якості значно погіршуються.
  • Для вирощування перцю вибирають добре освітлені ділянки з гарною структурою та аерацією ґрунту.
  • Найпридатніші супіщані і суглинисті водопроникні ґрунти, багаті органічними речовинами, які добре прогріваються, з pН близьким до нейтрального (6,0 - 6,5).
  • На важких, засолених і солонцюватих ґрунтах він росте погано.
  • Перець досить вимогливий до умов живлення.
  • Високі врожаї можна отримати тільки за достатньої кількості поживних речовин.
  • Внесення органічних та мінеральних добрив дає можливість отримати гарні врожаї.

Вид Насіння: Перець Гострий

Також Вас можуть зацікавити