Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньопізній (120-130 діб) Форма плоду: Округла Середня маса плоду: 200-250 г Наявність світлих концентричних кілець: Відсутні
Особлива відмінність:
Буряк столовий Бікорес – даний сорт має стійкість до церкоспорозу, а також характеризується високою силою росту та гарною лежкістю.
Загальна інформація (Опис):
Середньопізній (120-130 діб) сорт із округлою формою коренеплоду.
Плоди з невеличкою гичкою, однорідні за розміром, вагою 200-250 г, діаметром до 7 см, насиченого темно-бордового забарвлення, без радіальних прожилок всередині, з соковитим, солодким м’якушем.
Сорт стійкий до ураження церкоспорозом, добре зберігається.
Використовується в кулінарії, переробці, для закладки в сховища.
Здатний формувати добрий врожай у різних кліматичних зонах.
Особливості вирощування:
Висівайте рано навесні й на початку літа на глибину 1-3 см, ґрунт обов'язково треба ущільнити.
Насіння проростає при температурі +6-8°С.
Доросла рослина витримує приморозки -2-4°С, а оптимальна для росту +15-25°С.
У період сходів буряк достатньо вимогливий до вологи.
Потребує своєчасного проріджування в фазі 3-4 листків, оптимальна густота стояння 50-60 шт./м2.
Для вирощування найкраще підходить супіщана родюча земля, а от кислі ґрунти непридатні.
Добре відгукується на внесення золи, калійних добрив.