Сорт чи гібрид (F1): Гібрид (F1) Група стиглості: Середньоранній (70-72 днів після висадки розсади) Форма плоду: Овальна Вага плоду: 4,0-4,5 кг Забарвлення поверхні плоду: Жовто-помаранчеве з вираженою сіткою Забарвлення м'якуша: Біло-кремовий Вміст цукру: 15-17%
Особлива відмінність:
Диня Маорі F1 – середньоранній (70-72 днів після висадки розсади) гібрид ананасного типу для вирощування в тунелях і у відкритому ґрунті.
Загальна інформація (Опис):
Середньоранній (70-72 днів після висадки розсади) гібрид ананасного типу.
Міцна рослина з потужним листовим апаратом, формує 3-4 плоди, овальної форми, жовто-помаранчевого забарвлення з вираженою сіткою, масою 4,0-4,5 кг, щільної структури, з невеликою насіннєвою камерою і типовим світлим м’якушем.
Цінується за стійкість до фузаріозного в’янення, відмінну лежкість і високі смакові якості – дині дуже солодкі, ароматні (цукристість на рівні 15-17%).
Використовується для свіжого ринку, гібрид - для гурманів.
Особливості вирощування:
Висівають на глибину 5 см, коли ґрунт прогріється до +12°С.
Насіння проростає при температурі вище +16°С, оптимальна для росту +25-30°С, при зниженні нижче +10°С ріст рослин припиняється.
Похолодання негативно впливають на паростки, цвітіння й утворення плодів.
Щільність посадки 6-7 рослин/10 м².
Для вирощування підходять родючі чорноземні, супіщані й піщані ґрунти з нейтральним pH.