Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Ранньостиглий (80-100 днів) Вид: Мускатний Забарвлення поверхні плоду: Світло-кремовий Забарвлення м'якушу: Яскраво-помаранчеве Вага плоду: 3-4 кг
Особлива відмінність:
Гарбуз Арахісове масло – даний сорт має підвищену кількість каротину, не втрачає колір при обробці, а також характеризується гарною лежкістю від 6 до 12 місяців.
Загальна інформація (Опис):
Ранньостиглий (80-100 днів) популярний сорт гарбуза мускатного типу.
Грушовидний плід світло-кремового кольору, масою 3-4 кг, із характерним мускатним ароматом і приємним солодким смаком.
Щільний соковитий м’якуш має кремову текстуру, містить підвищену кількість каротину й не втрачає колір при термічній обробці.
Насіннєва камера невелика.
Відзначається підвищеною стійкістю до несправжньої борошнистої роси.
Сорт отримав популярність за неперевершені смакові якості й гарну лежкість від 6 до 12 місяців.
Гарбуз чудово смакує в різноманітних стравах, кашах і випічці.
Підходить для приготування соку.
Особливості вирощування:
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°С і мине загроза весняних приморозків.
Глибина загортання насіння 5-6 см.
Оптимальна температура для проростання +18-22°С, а для росту й формування врожаю +25-27°С.
Зниження температури після появи сходів до -1°С призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°С можливе опадання бутонів і квіток.
Оптимальна густота стояння 1,5-2,0 рослини/м2.
Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.