Виробник: Rijk Zwaan (Нідерланди) Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньостиглий (100-105 днів) Форма плоду: Видовжено-циліндрична Наявність світлих концентричних кілець: Відсутні
Особлива відмінність:
Буряк столовий Карілон – даний сорт має високу якість, однорідність, високий вміст сухої речовини й цукрів, міцне листя, відсутність білих кілець у розрізі, стійкий до грибкових захворювань.
Загальна інформація (Опис):
Буряк Карілон - середньостиглий (100-105 днів) сорт для посіву з початку квітня до початку липня.
Видовжені циліндричні коренеплоди, довжиною 20 см, темно-червоного забарвлення, мають малу площу кріплення гички.
Відрізняється високою якістю, однорідністю, високим вмістом сухої речовини й цукрів, міцним листям, відсутністю білих кілець у розрізі.
Сорт стійкий до грибкових захворювань.
Цінується за універсальність у використанні – для свіжого споживання, кулінарії, приготування соку, довгого зберігання.
Особливості вирощування:
Висівайте безпосередньо в ґрунт під зиму, рано навесні чи на початку літа.
Глибина загортання насіння 1-3 см, ґрунт зверху треба ущільнити.
Проростає при температурі +6-8°C, доросла рослина витримує приморозки -2-4°С, а оптимальна для росту +15-25°С.
У період сходів достатньо вимогливий до вологи.
Потребує проріджування в фазі 3-4 справжніх листків.
Оптимальна густота стояння 50-60 шт./м2.
Супіщана родюча земля найкращий вибір для вирощування буряку.