Сорт чи гібрид (F1): Сорт Придатність до вирощування: Відкритий і закритий ґрунт Група стиглості: Ранньостиглий (38-40 днів) Забарвлення шкірки плоду: Світло-зелене Врожайність: 5 кг/м²
Особлива відмінність:
Кабачок Аспірант – даний сорт стійкий до борошнистої роси й вірусних захворювань, а також він характеризується високою продуктивністю і тривалим періодом плодоношення, адаптивністю.
Загальна інформація (Опис):
Ранньостиглий (38-40 днів) кущовий сорт кабачку-цукіні для відкритого й закритого ґрунту.
Рослина прямостояча, не схильна до утворення бокових пагонів.
Плоди світло-салатові, циліндричні, зі звуженням до плодоніжки, довжиною 15-20 см, вагою 500-600 г із гладенькою восковою шкіркою.
М'якуш кремово-білий, ніжний, соковитий і дуже смачний.
На рослині утворюється 10-11 плодів, які зав’язуються до самих заморозків.
Середня урожайність 5 кг/м2.
Стійкий до борошнистої роси й вірусних захворювань.
Відрізняється раннім дозріванням, високою продуктивністю й тривалим періодом плодоношення, якістю плодів, адаптивністю до погодних умов.
Особливості вирощування:
Вирощують розсадним і безрозсадним способами.
Насіння висівають на грядки, коли температура ґрунту досягне +12-14°С і мине загроза приморозків.
Глибина загортання 4-6 см, норма висіву 0,2-0,4 г/м2.
Сходи з’являться на 5-8 день за температури повітря не нижче +15°С, оптимальна для росту +20-25°C.
У фазі першого справжнього листа треба сформувати оптимальну густоту стояння рослин 1-2 шт./м2.
Розсаду висаджують на грядку у 20-30 денному віці.
Найкращий ґрунт для вирощування - родючий легкий суглинок або чорнозем нейтральної чи слабко-лужної реакції.