Сорт чи гібрид (F1): Сорт Термін дозрівання: Середньоранній (105-110 діб) Формування рослини, підв’язування: Потребує формування, підв'язки Придатний для вирощування: Відкритий ґрунт Форма плоду (сортотип): Кулеподібна Забарвлення шкірки плоду: Темно-фіолетове Середня вага плоду: 200-250 г
Особлива відмінність:
Баклажан Ронде де Валенс 0,3 г – даний сорт має найніжніший смак без гіркоти, а також має малу кількість насінин, стійкий до хвороб, високопродуктивний у різних кліматичних зонах.
Загальна інформація (Опис):
Середньоранній (105-110 днів) сорт для відкритого ґрунту.
Рослина міцна, висотою 90-100 см, яка в подальшому потребує формування.
Плоди оригінальної кулеподібної форми, темно-фіолетового кольору, вагою 200-250 г, діаметром 10 см, чашолистки рідкошипі.
М’якуш білого забарвлення, щільної консистенції, найніжнішого смаку, без гіркоти, з дуже малою кількістю насінин.
Стійкий до хвороб, високопродуктивний у різних кліматичних зонах.
«Пузаті» баклажани - чудовий вибір і для домашньої кулінарії, і для переробки.
Особливості вирощування:
Вирощують розсадним способом.
Сіють на глибину 1 см. Сходи з’являються на 8-12 день за оптимальної температури для росту +17-25°С. Розсаду висаджують у 55-60-денному віці.
Густота стояння рослин 3-4 шт./м².
Після утворення на рослині 5-6 плодів видаляють бічні пагони й квітки, а над третім листком після останньої зав’язі прищипують стебло.
Важкі й холодні ґрунти непридатні для вирощування баклажанів.