Сорт чи гібрид (F1): Сорт Тип запилення: Комахозапильний Період дозрівання: Ранньостиглий (40-45 днів) Тип росту: Плетистий Довжина плоду: 12-14 см Врожайність: 4-5 кг/м²
Особлива відмінність:
Огірок Засолочний – даний сорт має щільний м’якуш без пустот і без гіркоти, відносно стійкий до ураження пероноспорозом, добре адаптований до несприятливих погодних умов.
Загальна інформація (Опис):
Огірок Засолочний – ранньостиглий (40-45 діб) комахозапильний урожайний сорт із чудовими «засолювальними» якостями для відкритого ґрунту.
Рослина з довгими стеблами, на яких утворюється багато огірочків однакового розміру, правильної циліндричної форми, довжиною до 12-14 см, вагою до 100-150 г.
Зеленці крупногорбкуваті з білими смужками, ніжною шкіркою й щільним м’якушем без пустот, солодкуваті на смак, без гіркоти.
Сорт відносно стійкий до ураження пероноспорозом, добре адаптований до несприятливих погодних умов, його стабільна врожайність 4,0-5,0 кг/м².
Споживають у свіжому вигляді, маринують, а головне – вони добре соляться, залишаючись хрумкими, апетитними на вигляд і чудовими на смак.
Особливості вирощування:
Вирощують сортові огірки розсадним способом або прямим висівом на грядки після загрози приморозків, коли ґрунт прогріється до +10-12°С.
Норма висіву 0,2-0,5 г/м2, глибина загортання насіння 3-4 см.
У фазі 1-2 справжніх листків формують густоту стояння рослин 5-6 шт./м2.
Розсаду висаджують у віці 20-30 діб.
Ґрунт повинен бути легким, поживним і некислим (pН 6-7).