Виробник: Україна Сорт чи гібрид (F1): Сорт Термін дозрівання: Середньостиглий (119-130 діб) Формування рослини, підв’язування: Не потребує формування, підв'язки Придатний для вирощування: Закритий і відкритий ґрунт Форма плоду (сортотип): Видовжено-циліндрична (сортотип Алмаз) Забарвлення шкірки плоду: Темно-фіолетова Середня вага плоду: 120-180 г Врожайність: 4 кг/м²
Особлива відмінність:
Баклажан Алмаз – даний сорт немає гіркоти, чашечка без шипів, стійкий до вірусних захворювань, добре витримує спеку, невибагливий у догляді.
Загальна інформація (Опис):
Баклажан Алмаз - середньостиглий (119-130 діб), середньорослий (40-60 см), перевірений часом сорт для відкритого та закритого ґрунту.
Плід циліндричний, видовжений 14-17 см, маса плоду 120-180 г, чашечка без шипів.
М’якуш щільний із зеленкуватим відтінком, без гіркоти.
Середня врожайність 4 кг/м².
Стійкий до вірусних захворювань, добре витримує спеку.
Плоди смажать, тушкують, готують на грилі, вони відмінно підходять для консервації, маринування, засолки та заморозки.
Стабільна урожайність, невибагливість у догляді, чудові смакові та кулінарні якості забезпечують сорту його довготривалу популярність.
Особливості вирощування:
Вирощують баклажани зазвичай розсадним способом.
Сіють на глибину 1 см.
Сходи з’являються на 8-12 день при оптимальній температурі для росту рослин +17-25°С.
Висаджувати розсаду на грядку потрібно в віці 55-60 днів.
Густота стояння рослин 1,5–3,5 шт./м².
При низькій вологості та температури нижче +15°С запилення призупиняється, квітки та зав’язі опадають.
Для більшого врожаю, після утворення 5-6 плодів, видаляють бічні пагони, а над третім листком, вищим від останньої зав’язі, прищипують стебло.
Важкі і холодні ґрунти непридатні для цієї культури, вона добре відгукується на внесення добрив або перегною.