Виробник: GSN-Semences (Франція) Сорт чи гібрид (F1): Гібрид (F1) Термін дозрівання: Ранньостиглий (70-75 днів) Формування рослини, підв’язування: Не потребує формування, підв'язки Придатний для вирощування: Закритий і відкритий ґрунт Форма плоду (сортотип): Видовжено-циліндрична (сортотип Алмаз) Забарвлення шкірки плоду: Темно-фіолетова Середня вага плоду: 190-200 г
Особлива відмінність:
Баклажан Софія F1 – даний сорт має ніжний щільний м’якуш без гіркоти, а також він характеризується гарною лежкістю без втрати якості плодів, стійких до основних хвороб.
Загальна інформація (Опис):
Баклажан Софія F1 - ранньостиглий (70-75 днів) високоврожайний популярний гібрид для відкритого й закритого ґрунту.
Міцний кущ висотою 45-60 см, формує 7-12 блискучих темно-фіолетових плодів циліндричної форми, довжиною 18-20 см, масою 190-200 г, із ніжним, щільним біло-зеленим м’якушем без гіркоти.
Гібрид цінується за довгу лежкість без втрати якості плодів, несхильність до основних хвороб, стійкість до понижених температур, тонку шкірку й маленьке насіння, що робить плоди ідеальними для кулінарії та консервування.
Особливості вирощування:
Вирощують розсадним способом.
Сіють на глибину 1 см. Сходи з’являються на 8-12 день за оптимальної температури для росту +17-25°С.
Розсаду висаджують у 55-60-денному віці.
Густота стояння рослин 3-4 шт./м².
Після утворення на рослині 5-6 плодів видаляють бічні пагони й квітки, а над третім листком після останньої зав’язі прищипують стебло.
Важкі й холодні ґрунти непридатні для вирощування баклажанів.