Благородний сорт зеленого базиліку досягає висоти в 35 см.
Відрізняється невеликими глянцевими загостреними зеленими листочками з сильним приємним ароматом, який нагадує лимон, і ніжним солодкуватим присмаком.
Чудово розкриває смак салатів і пасує до курятини й риби, ідеально освіжає в лимонаді або холодному чаї.
Додатково використовується в сушеному вигляді для ароматизації ковбас, копчених і консервованих продуктів. Легко вирощувати як у садочку, так і на веранді або підвіконні.
Особливості вирощування:
Вирощують через розсаду або прямим висівом у легкі ґрунти з високим вмістом гумусу.
На розсаду сіють за 2 місяці до висадки, насіння лише трохи присипають землею.
Сходить через 7-15 днів після посіву при температурі +20-25°С. У стадії 1-2 справжніх листків рослини пікірують, а у 6-8 листків прищипують.
Висаджують розсаду, коли мине загроза приморозків.
Густота стояння рослин на грядці 20 шт./м2.
Молоді рослини розвиваються досить повільно, вибагливі до вологи.