Виробник: Chrestensen (Німеччина) Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості, період від посіву до початку плодоношення: Пізньостиглий Середня вага коренеплоду: 400 г
Коренеплоди видовжені, масою до 400 г, з чорною гладенькою шкіркою.
М'якоть соковита, щільна, гостро-солодка.
Висівають з другої половини літа.
Використовується для споживання у свіжому вигляді, добре зберігається.
Ваш зимовий вітамінний запас.
Особливості вирощування:
Вирощується у відкритому ґрунті.
Висівають восени чи рано навесні, але кращий час для посіву друга половина липня.
Висів насіння проводить на глибину 2 – 4 см.
Мінімальна температура для появи сходів 3 - 4°С.
Інтенсивний ріст та розвиток рослини спостерігається при температурі 15 -20°С.
Рослина короткого дня, але при цьому погано переносить затінення.
Влітку, при довгому дні, йде стрілкування й повільніше - утворення коренеплодів.
У другій половині літа та восени, при короткому дні, відсутнє цвітіння рослин і створюються сприятливі умови для формування коренеплодів.
Редька потребує гарного зволоження, при недостатній кількості вологи формуються коренеплоди неправильної форми, їхні смакові та товарні якості значно знижуються.
Рослина невибаглива і може рости на різних типах ґрунтів, однак найбільшу врожайність дає на легких родючих ґрунтах з глибоким заляганням ґрунтових вод та достатнім вмістом поживних елементів.
Внесення органічних та мінеральних добрив позитивно впливає на якість врожаю.