Сорт чи гібрид (F1): Сорт Термін дозрівання: Середньоранній (105-110 днів від появи сходів) Формування рослини, підв’язування: Не потребує формування, підв'язки Придатний для вирощування: Закритий і відкритий ґрунт Форма плоду (сортотип): Овальна краплевидна Забарвлення шкірки плоду: Темно-фіолетове Середня вага плоду: 150-250 г Врожайність: 12 кг/м²
Особлива відмінність:
Баклажан Чорний Красень – даний гібрид має м’якуш без гіркоти, добре зав’язування плодів навіть за несприятливих погодних умов, підвищена стійкість до хвороб.
Загальна інформація (Опис):
Середньоранній (105-110 днів від появи сходів) всесвітньовідомий сорт, добре адаптований для вирощування у відкритому ґрунті, непогано зростає під укриттям або в теплиці.
Низькорослий міцний кущик висотою 60 см, утворює великі темно-фіолетові плоди оригінальної краплеподібної форми, масою 150-250 г, зі світло-зеленим щільним і ніжним м’якушем без гіркоти.
Врожайність до 12 кг/м2.
Відзначається добрим зав’язуванням плодів навіть за несприятливих погодних умов і підвищеною стійкістю до хвороб.
Чудово підходить для консервування й приготування страв, натхнених середземноморською кухнею.
Особливості вирощування:
Вирощують баклажани зазвичай розсадним способом.
Сіють на глибину 1 см.
Сходи з’являються на 8-12 день при оптимальній температурі для росту рослин +17-25°С.
Висаджувати розсаду на грядку потрібно в віці 55-60 днів.
Густота стояння рослин 1,5–3,5 шт./м².
При низькій вологості та температури нижче +15°С запилення призупиняється, квітки та зав’язі опадають.
Для більшого врожаю, після утворення 5-6 плодів, видаляють бічні пагони, а над третім листком, вищим від останньої зав’язі, прищипують стебло.
Важкі і холодні ґрунти непридатні для цієї культури, вона добре відгукується на внесення добрив або перегною.