Виробник: Satimex (Німеччина) Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості, період від посіву до початку плодоношення: Ранньостиглий (55-60 днів) Вага плоду: 100-120 г Форма плоду: Куляста Умови вирощування за пріоритетністю: Закритий і відкритий ґрунт
Загальна інформація (Опис):
Ріпа Пурпурова з білим кінчиком – ранньостиглий (55-60 днів) популярний сорт для вирощування у відкритому ґрунті або під тимчасовим укриттям.
Коренеплід кулястої форми, масою 100-120 г, із гладенькою шкіркою, красивого двоколірного забарвлення – пурпурний зверху, білосніжний знизу.
М’якуш щільний, хрумкий, не утворює порожнеч, без грубих волокон, приємний, солодкуватий на смак.
Коренеплоди непогано зберігаються, зелень можна вживати в їжу.
Відмінні смакові якості й ніжна текстура м’якуша найкраще розкриваються під час споживання в свіжому вигляді в салатах, добре підходить для тушкування, смаження.
Особливості вирощування:
Висівайте безпосередньо у відкритий ґрунт із весни до середини літа.
Глибина загортання насіння 1-2 см, ширина міжрядь 30 см.
Проростає за оптимальної температури для росту +12°С, сходи з’являються через 7-10 днів.
Проріджують у фазі 3-4 листків до відстані в 10-15 см.
Потребує освітлення й достатнього зволоження, особливо в суху погоду.
Краще росте на пухких родючих підживлених ґрунтах.
Для збереження найкращого смаку не допускайте переростання.