Виробник: Suba Seeds (Італія) Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Ранньостиглий (75-80 днів) Форма плоду: Округла Середня маса плоду: Середнього розміру Наявність світлих концентричних кілець: З широкими концентричними білими кільцями
Особлива відмінність:
Буряк столовий Кіоджа – даний сорт чудово кваситься та являється незамінним компонентом українського борщу.
Загальна інформація (Опис):
Буряк Кіоджа – ранньостиглий (75-80 днів) урожайний сорт столового буряку для вирощування у відкритому ґрунті.
Рослина компактна, коренеплід середнього розміру з невеличкою гичкою.
Плоди гладенькі, округлі, темно-червоного кольору з тоненькою шкіркою.
М’якуш соковитий, солодкуватий, з добре вираженими широкими концентричними білими кільцями на червоному фоні – характерне забарвлення “борщового” буряку.
Використовується у свіжому вигляді, після термічної обробки, чудово кваситься, незамінний компонент українського борщу.
Особливості вирощування:
Висівається безпосередньо в ґрунт під зиму, рано навесні або початку літа.
Глибина загортання 1-3 см, ґрунт зверху треба ущільнити.
Проростає при +6-8°C, доросла рослина витримує приморозки -2-4°С, а оптимальна для росту +15-25°С. У період сходів достатньо вимогливий до вологи.
Потребує проріджування в фазі 3-4 справжніх листків.
Оптимальна густота стояння 45-50 шт./м2.
Супіщана родюча земля найкращий вибір для вирощування буряку.