Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Ранньостиглий (85-90 днів) Форма плоду: Округла Середня маса плоду: 180 – 350 г Наявність світлих концентричних кілець: Відсутні
Особлива відмінність:
Буряк столовий Кадет – даний гібрид не переростає, має чудову лежкість, стійкість до ураження хворобами та несхильний до стрілкування.
Загальна інформація (Опис):
Ранньостиглий (85-90 днів), багаторостковий сорт (поліпшений Детройт) із округлою формою коренеплоду для відкритого ґрунту.
Плоди вагою 180-350 г, діаметром 7-8 см, насиченого темно-червоного забарвлення, без прожилок у середині, із соковитим і солодким м’якушем.
Коренеплоди вирівняні, ростуть майже повністю зануреними у ґрунт, не переростають, чудово зберігаються. Середня урожайність 7-10 кг/м².
Сорт виявляє стійкість до ураження хворобами, несхильний до стрілкування, стабільно родить у несприятливих погодних умовах.
Буряк є цінним дієтичним і корисним продуктом, вживають як у свіжому вигляді, так і для приготування різноманітних страв.
Особливості вирощування:
Буряк висівайте безпосередньо в ґрунт під зиму, рано навесні чи на початку літа.
Насіння проростає при температурі +6-8°C, доросла рослина витримує приморозки -2-4°С, а оптимальною для росту вважається +15-25°С.
Норма висіву 1,5-2,0 г/м², глибина загортання 1-3 см, ґрунт зверху насіння треба ущільнити.
У період сходів рослина достатньо вимоглива до вологи.
Потребує своєчасного проріджування в фазі 3-4 справжніх листків.
Оптимальна густота стояння рослин 50-60 шт./м².
Супіщана родюча земля - найкращий вибір для вирощування буряку.