Виробник: Legutko (Польща) Сорт чи гібрид (F1): Сорт Термін дозрівання: Середньостиглий (110-115 діб) Формування рослини, підв’язування: Не потребує формування, підв'язки Придатний для вирощування: Закритий і відкритий ґрунт Форма плоду (сортотип): Овальна Забарвлення шкірки плоду: Біла Середня вага плоду: 190-250 г Врожайність: 3-5 кг/м² у відкритому, 5-6 кг/м² у закритому ґрунті
Особлива відмінність:
Баклажан Вайт Егг – даний сорт не має гіркоти, а також він характеризується малою кількістю насінин та довгою лежкістю без втрати якості.
Загальна інформація (Опис):
Баклажан Вайт Егг - середньостиглий (110-115 діб), низькорослий (45-60 см) сорт для відкритого й закритого ґрунту з дивовижною формою плодів яскраво-білого кольору.
Рослина утворює по 6-8 «плодів-яєчок» вагою 190-250 г, із маленькими шипами на плодоніжках і ніжним білим м’якушем чудового смаку, без гіркоти, з малою кількістю насінин.
Врожайність 3-5 кг/м² у відкритому, 5-6 кг/м² у закритому ґрунті.
Зірвані баклажанчики довго зберігають свої смакові і товарні якості.
Надзвичайно смачні у смаженому, тушкованому й печеному вигляді.
Особливості вирощування:
Вирощують розсадним способом. Глибина посіву 1 см.
Сходи з’являються на 8-12 день при оптимальній температурі для росту +17-25°С.
Розсаду висаджують у віці 45-60 днів.
Густота стояння рослин 3-4 шт./м².
При низькій вологості та температури повітря нижче +15°С, запилення призупиняється, квітки та зав’язі опадають.
Важкі та холодні ґрунти непридатні для цієї культури, вона вдячно відгукується на внесення добрив або перегною.