Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньостиглий (110-115 діб) Форма плоду: Округла Середня маса плоду: 150-500 г Наявність світлих концентричних кілець: Незначні волокнисті світлі прожилки
Особлива відмінність:
Буряк столовий Бордо – даний сорт має схильність до переростання, а також має підвищений вміст цукрів і вітамінів.
Загальна інформація (Опис):
Середньостиглий (110-115 діб), популярний, добре відомий, перевірений часом сорт буряку з округлою формою коренеплоду.
Плід середньою вагою 150-500 г, насиченого яскраво-бордового забарвлення з незначними волокнистими світлими прожилками, з соковитим, щільним і солодким м’якушем.
Коренеплоди формуються різного розміру, схильні до переростання, під час дозрівання накопичують значну кількість цукру й вітамінів.
Демонструє високий показник стійкості до грибкових захворювань.
Сорт гарно зберігається, його споживають у свіжому, тушкованому, запеченому й вареному вигляді.
Особливості вирощування:
Буряк висівайте безпосередньо в ґрунт під зиму, рано навесні чи на початку літа.
Насіння проростає при температурі +6-8°С, оптимальна температура для росту +15-25°С.
Доросла рослина витримує приморозки -2-4°С.
Норма висіву 1,5-2,0 г/м², глибина загортання 1-3 см, ґрунт зверху насіння обов'язково треба ущільнити.
У період сходів рослина достатньо вимоглива до вологи.
Потребує своєчасного проріджування в фазі 3-4 справжніх листків.
Оптимальна густота стояння рослин 50-60 шт./м².
Супіщана родюча земля найкраще підходить для вирощування буряку.