Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньостиглий (95-105 днів) Вид: Мускатний Форма плоду: Округла або коротка овальна Забарвлення поверхні плоду: Помаранчеве з рожевим відтінком Забарвлення м'якушу: Червоно-помаранчеве Вага плоду: 6-9 кг
Особлива відмінність:
Гарбуз Гілея – сорт універсального напрямку використання, придатний для вирощування насіння на технічні цілі. Має гарну лежкість.
Загальна інформація (Опис):
Середньостиглий (95-105 днів) сорт мускатного гарбуза для вирощування на суходолі й на зрошуванні.
Плоди кулястої або короткої овальної форми, вагою 6,0-9,0 кг, помаранчевого забарвлення з рожевим відтінком.
Шкірка гарбуза тонка, м'якуш червоно-помаранчевий, товстий (до 10 см), крихкої текстури, соковито-солодкий із значним вмістом каротину.
Плоди гарно транспортуються, добре зберігаються - до 12 місяців.
Врожайність на суходолі 4,5 кг/м2, при зрошуванні до 11,0 кг/м2.
Універсального використання – з нього готують каші, печуть пироги й кекси, а також смажать і запікають.
А з достиглих плодів отримують смачне і корисне гарбузове насіння.
Особливості вирощування:
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до 10-12°С і мине загроза весняних приморозків.
Глибина загортання насіння 5-6 см.
Оптимальна температура для проростання 18-22°С, а для росту й формування врожаю 25-27°С.
Зниження температури після появи сходів до -1°С призводить до загибелі паростків, в період квітування при +12-15°С можливе опадання бутонів і квіток.
Оптимальна густота стояння 1,5-2 рослини/м2. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.