Сорт чи гібрид (F1): Сорт Місце вирощування, закритий/відкритий грунт: Відкритий грунт / закритий грунт Група стиглості: Ранньостиглий (105-115 днів) Маса головки капусти: 0,6-1,2 кг
Загальна інформація (Опис):
Ранньостиглий (105-115 днів) сорт для відкритого й закритого ґрунту.
Формує кулясто-пласкі головки екзотичного вигляду вагою 0,6-1,2 кг.
Листя пухирчасто-гофроване, без грубих прожилок, соковите й хрустке, з виразним свіжим, трохи солодкуватим смаком і ніжною структурою.
Форботе використовують для приготування варених, тушкованих і запечених страв, голубців, борщу або супу, вона набуває абсолютно різних смакових відтінків при різних способах приготування й у сукупності з іншими продуктами.
Особливості вирощування:
Вирощують розсадним способом і прямим висівом у ґрунт.
Насіння починає проростати за температури +4-5°С.
Кращою для росту рослин у розсадний період є +14-16°С вдень і +8-10°С вночі.
Оптимальна для розвитку рослин +15-20°C, підвищення до +25-30°C може призвести пригнічення росту.
Розсаду висаджують у віці 35-40 днів.
Густота стояння 2,8-3,5 шт./м2.
Найбільш придатний для вирощування ґрунт із нейтральною реакцію кислотності (pH 6,5-7,5).