Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньостиглий (від сходів до початку вживання 35-40 днів) Висота однієї рослини: 25 см Вага однієї рослини: 30-40 г Врожайність: до 3,2 кг/м2
Загальна інформація (Опис):
Середньостиглий (від сходів до початку вживання 35-40 днів) сорт для відкритого й закритого ґрунту.
Гладенькі хвилясто-виїмчасті, розсічені листки зеленого забарвлення зібрані в напівпідняту розетку заввишки 25 см, вага однієї рослини 30-40 г, урожайність зелені до 3,2 кг/м2, після зрізання швидко відростає.
Смак листя насичений, гірчично-горіховий.
Багаторічна рослина добре перезимовує, невибаглива до умов вирощування.
Використовується в їжу в свіжому вигляді.
Високо цінується кулінарами-шанувальниками італійської кухні.
Особливості вирощування:
Норма висіву насіння 0,20-0,25 г/10 м2, глибина загортання 0,5-1,0 см.
Мінімальна температура проростання +9-10°С, оптимальна для росту +18-24°С.
Сходи з'являються на 5-7 день після посіву.
При загущених сходах рослини проріджують, а вибрані розсаджують на відстані 6-8 см для густоти стояння 100-150 шт./м2.
Полив проводиться через день - іншого догляду не потрібно.
Азотом не підживлюють, щоб не накопичувалися нітрати.