Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості, період від посіву до початку плодоношення: Середньостигла, 25-35 днів Умови вирощування за пріоритетністю: Відкритий/закритий грунт Схильність до стрілкування: Відсутня Забарвлення коренеплода/м'якуша: Червоне/біле Форма коренеплоду: Округла Смак і консистенція коренеплода: Солодкувато-гострий Призначення: Підходить для всесезонного вирощування Середня вага коренеплоду: 30-40 г Врожайність: до 3,5 кг/м²
Загальна інформація (Опис):
Джоллі – ранній сорт редиски, що призначений для вирощування у закритому і відкритому ґрунті.
Коренеплоди високої якості, однорідні, округлої форми, яскраво-червоного кольору, діаметр 3-4 см., мають привабливий вигляд і відмінні смакові якості, щільні, хрусткі без гіркоти.
Сорт всесезонний, використовується для повторного висіву.
Особливості вирощування:
Вирощується в теплицях та відкритому ґрунті. Висівають насіння ранньою весною, глибина загортання 2 – 3 см.
Мінімальна температура проростання 3°С, за оптимальної температури 16 - 18°С, проростання відбувається значно скоріше.
Густота стояння 400 – 800 рос/м².
Культура відноситься до холодостійких, тому може витримувати короткочасні заморозки до мінус 2 - 3°С.
В період формування коренеплодів температура має складати 15 - 20°С.
Занадто високі температури та недостатня зволоженість ґрунту веде до передчасного утворення квітконосного стебла.
При недостатній кількості вологи у ґрунті, коренеплоди формуються неякісними стають здерев’янілими та набувають гіркого присмаку, розвиток рослини сповільнюється.
Культура довгого світлового дня.
Рослина добре росте на легких, гарно зволожених ґрунтах з нейтральною або слабокислою реакцією, з достатнім вмістом поживних речовин.
Важкі ґрунти не придатні для вирощування редиски, коренеплоди формуються неякісні.
Внесення органічних та мінеральних добрив є запорукою отримання врожаю високої якості, особливо молоді рослини мають потребу у фосфорному підживленні.