Сорт чи гібрид (F1): Сорт Вид: Голонасінний Група стиглості: Середньостиглий (105-110 днів) Форма плоду: Округла, округло-плеската Забарвлення поверхні плоду: Жовто-зелене, смугасте Забарвлення м'якушу: Помаранчево-жовте Вага плоду: 4-6 кг Зберігання, місяців: до 6
Особлива відмінність:
Гарбуз Нейкедсід – це урожайний сорт голонасінного гарбуза із солодким м'якушем. Загальна інформація (Опис):
Гарбуз Нейкедсід – легендарний сорт, який утворює насіння без лушпиння.
Це саме той гарбуз із якого отримують олію екстракласу.
Формує овально-округлі, з нетовстою шкіркою плоди, м’якуш солодкий та легко розварюється.
Насіння темного кольору, що зумовлено високим вмістом хлорофілу.
Окрім того, містить у значній кількості антиоксиданти та ненасичені жирні кислоти.
Особливості вирощування:
Вирощується безпосереднім висівом у ґрунт (квітень – травень), або через розсаду.
Сходи з’являються на 5 – 7 день, при умові оптимальної температури 18 - 24°С, сорт чутливий до заморозків.
Густота стояння становить 0,4 – 0,6 рос/м².
Незважаючи на те, що культура світлолюбна, вона може добре рости на затінених ділянках, оптимальна температура при якій рослина добре росте та розвивається 25 - 30°С.
Рослина не вибаглива до вологості ґрунту, може витримувати короткотривалі засухи.
Гарну продуктивність гарбуз показує на збагачених органікою супіщаних ґрунтах з достатнім вмістом поживних речовин, кислі та занадто перезволоженні не придатні для вирощування.