Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньостиглий (115-120 діб) Форма плоду: Видовжено-циліндрична Наявність світлих концентричних кілець: Відсутні Середня маса плоду: 350 г Врожайність: 7-10 кг/м²
Особлива відмінність:
Буряк столовий Циліндра – даний сорт високоврожайний та має гармонійний солодкий смак, а також характеризується гарною лежкістю.
Загальна інформація (Опис):
Дуже популярний серед городників сорт буряку з видовженою формою коренеплоду, середньостиглий (115-120 діб), високоврожайний (7-10 кг/м²).
Плід середньої ваги 350 г, діаметром 4-7 см та до 15 см у довжину, насиченого темно-вишневого забарвлення, без світлих і волокнистих прожилок, з гармонійним солодким смаком.
Коренеплоди легко збираються, бо занурені у ґрунт наполовину своєї довжини.
Чудово зберігаються, майже до наступного врожаю, залишаючись джерелом цінних для людини речовин у зимовий період.
Столовий буряк є одним із основних дієтичних продуктів з цілющими властивостями.
Вживають у сирому, у вареному (у борщі!) і печеному вигляді, як інгредієнт для салатів, закусок, супів та напоїв.
Особливості вирощування:
Буряк висівайте безпосередньо в ґрунт під зиму, рано навесні чи на початку літа.
Насіння проростає при температурі +6-8°C, доросла рослина витримує приморозки -2-4°С, а оптимальною для росту вважається +15-25°С.
Норма висіву 1,5-2,0 г/м², глибина загортання 1-3 см, ґрунт зверху насіння треба ущільнити.
У період сходів рослина достатньо вимоглива до вологи.
Потребує своєчасного проріджування в фазі 3-4 справжніх листків.
Оптимальна густота стояння рослин 50-60 шт./м².
Супіщана родюча земля - найкращий вибір для вирощування буряку.