Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньоранній (90-100 днів) Вид: Великоплідний Забарвлення поверхні плоду: Рожево-оранжеве Вага плоду: до 25 кг
Особлива відмінність:
Гарбуз Жовтий Велетень – даний сорт урожайний, із підвищеним вмістом цукру й каротину, чудова лежкість без погіршення якості, мала волокнистість. Загальна інформація (Опис):
Гарбуз Жовтий велетень - середньоранній (90-100 днів), урожайний сорт великоплідного гарбуза для вирощування у відкритому ґрунті.
Рослина міцна з високим рівнем продуктивності.
Формує дуже великі гарбузи кулясто-сплющеної форми, рожево-оранжевого кольору з сірою сіткою, вагою до 25 кг.
М'якуш соковитий, солодкий, хрусткий із підвищеним вмістом цукру й каротину.
Відрізняється чудовою лежкістю.
Довго зберігається при глибокому заморожуванні без погіршення якості.
Завдяки дуже малій волокнистості й солодкуватому смаку гарбуз ідеально підходить для приготування супів, пюре й каш дитячого харчування.
Особливості вирощування:
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°С і мине загроза весняних приморозків.
Глибина загортання насіння 5-6 см.
Оптимальна температура для проростання +18-22°С, а для росту й формування врожаю +25-27°С.
Зниження температури після появи сходів до -1°С призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°С можливе опадання бутонів і квіток.
Оптимальна густота стояння 0,4-0,6 рослини/м2.
Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.