Виробник: Satimex (Німеччина) Сорт чи гібрид (F1): Сорт Група стиглості: Середньоранній (105-110 днів) Сортотип: Салатна За смаком: Напівгостра Форма плоду: Округло-видовжена Колір соковитих лусок: Білий Зберігання, місяців: 5-6 Вага плоду: 300-400 г, до 1300 г Діаметр плоду: 9-10 см
Особлива відмінність:
Цибуля ріпчаста Білий Джамбо – даний сорт цінується за високу продуктивність, здатність утворювати цибулини великих розмірів і за збалансований ніжний смак без пекучості.
Загальна інформація (Опис):
Цибуля Білий Джамбо – середньопізній сорт ріпчастої цибулі.
Цибулини продовгувато-округлої форми, крупні, білого кольору, середньо гострого смаку.
Для свіжого споживання та не довготривалого зберігання.
Добре росте на легких ґрунтах.
Рекомендовано вирощувати з насіння.
Особливості вирощування:
Вирощують у відкритому ґрунті, розсадою або прямим висівом у ґрунт.
Проростання насіння відбувається за температури 3 – 5°С, сходи можуть переносити заморозки до – 3 - 5°С.
Густота стояння складає 6 – 8 рос/м².
Краща температура для гарного росту та розвитку рослини 20 - 25°С, максимальна 30 - 35°С.
У теплу погоду інтенсивніше розвивається надземна частина рослин, при нижчих температурах - коренева.
Цибуля рослина довгого дня та достатньо холодостійка.
Найбільша потреба у гарному зволожені виникає у період проростання насіння, найменша потреба у вологі спостерігається у період дозрівання.
Зниження вологості ґрунту в цей час прискорює достигання цибулин, позитивно впливає на їхню лежкість, запобігає ураженню шийковою гниллю.
Вимоги цибулі до освітленості досить високі, воно повинно бути інтенсивним.
Рослина довгого світлового дня, за тривалості дня 15 – 16 годин, цибулини формуються великого розміру, добре достигають і гарно зберігаються на протязі тривалого часу.
Найкраще росте та розвивається цибуля, а також показує високі показники врожайності на родючих ґрунтах з високим вмістом поживних елементів.
Важкі, з високою кислотністю та сильно перезволожені ґрунти є не найкращими для вирощування цибулі.
Гарні врожаї можна отримувати при внесені оптимальних доз мінеральних добрив та органіки.