Сорт чи гібрид (F1): Гібрид (F1) Термін дозрівання: Ранній (95-105 діб) Формування рослини, підв’язування: Потребує формування, підв'язки Придатний для вирощування: Закритий і відкритий ґрунт Форма плоду (сортотип): Видовжено-циліндрична (сортотип Алмаз) Забарвлення шкірки плоду: Фіолетова-чорна Середня вага плоду: 300-400 г
Особлива відмінність:
Баклажан Епік F1 – даний гібрид стійкий до вірусу тютюнової мозаїки й різких змін погоди, адаптований до широкого діапазону умов вирощування.
Загальна інформація (Опис):
Ранній (95-105 діб), високорослий (90 см) гібрид для вирощування в закритому й відкритому ґрунті.
Плоди краплеподібні, розміром 10х21 см, масою 300-400 г, шкірка фіолетово-чорного кольору, м’якуш білий, щільної консистенції з малою кількістю зернин.
Потребує формування й підв’язки.
Стійкий до вірусу тютюнової мозаїки й різких змін погоди, адаптований до широкого діапазону умов вирощування.
Фермери й городники визначають його як дуже надійний гібрид.
Підходить для приготування страв і переробки.
Особливості вирощування:
Вирощують розсадним способом.
Сіють на глибину 1 см.
Сходи з’являються на 8-12 день за оптимальної температури для росту +17-25°С.
Розсаду висаджують у 55-60-денному віці.
Густота стояння рослин 3-4 шт./м².
Після утворення на рослині 5-6 плодів видаляють бічні пагони й квітки, а над третім листком після останньої зав’язі прищипують стебло.
Важкі й холодні ґрунти непридатні для вирощування баклажанів.